نرم کن ماکرو سیلیکونی کنز چیست و چه کاربردی دارد؟
نرم کن ماکرو سیلیکونی کنز ترکیبی از پلی سیلوکسان آلی و پلیمر است که برای پوشش نرم الیاف طبیعی مانند پنبه، پشم، ابریشم، کنف و موی انسان مناسب است.
مواد کمکی سیلیکونی پرداخت منسوجات کاربرد گسترده ای در تکمیل پارچه دارند. کمک پرداخت نه تنها با پارچه های طبیعی سازگار است بلکه با پلی استر، نایلون و سایر الیاف مصنوعی نیز سازگاری دارد. پارچه پس از درمان ضد چروک، ضد رسوب، ضد الکتریسیته ساکن، کشسان و براق شده حالتی صاف ولی خشک دارد.
نرم کن ماکرو سیلیکونی کنز همچنین می تواند استحکام الیاف را بهبود ببخشد و سایش را کاهش دهد. نرم کننده سیلیکون یک نرم کننده پارچه همچنین یک افزودنی مهم برای بهبود کیفیت محصول و افزودن ارزش رنگرزی و تکمیل فرآوری منسوجات است.
فهرست مطالب
مزایای استفاده از نرم کن ماکرو سیلیکونی کنز
نرم کننده های شیمیایی گاهی اوقات در پرداخت پارچه های تولید شده از الیاف سلولزی (پنبه، ابریشم مصنوعی و غیره) و ترکیب آنها با پلی استر استفاده می شود. نرم کننده های مورد استفاده در پرداخت شامل طیف گسترده ای از ترکیبات آلی کاتیونی هستند که به عنوان کمک آبکشی استفاده می شوند. نرم کننده های به کار رفته در پرداخت پارچه بسیاری از خواص مکانیکی پارچه را اصلاح می کنند.
نرم کننده ها مهم ترین کلاس روکش های کاربردی هستند که روی پارچه تاثیر می گذارند. تقریباً هر پارچه پرداخت شده ای دارای یک نرم کننده در فرمول نهایی است. نرم کننده ها استحکام و مقاومت در برابر سایش را بهبود می بخشند و علاوه بر ارائه کیفیت لمسی، کارایی برش و دوخت را بهبود می بخشند.
در واقع نرم کننده ها روان کننده هایی هستند و هدف یک روان کننده کاهش اصطکاک بین اجسام جفت شونده است، به عنوان مثال الیاف در برابر الیاف، نخ ها در برابر نخ ها، پارچه در برابر اجسام مالشی و پارچه در برابر پوست. روان کننده ها کار خود را با کاهش ضریب اصطکاک انجام می دهند و توانایی روان کننده برای انجام این کار به دو کیفیت بستگی دارد – ماهیت قطبی مولکول ها و ویسکوزیته. ترکیبات غیر قطبی مانند هیدروکربن ها و سیلیکون ها موثرتر از ترکیبات قطبی هستند.
ویژگی های نرم کن ماکرو سیلیکونی کنز
- محلول در آب است و محلول آبی بسیار پایدار و سازگاری خوبی دارد.
- باعث می شود پارچه نرم، صاف و پر به نظر می رسد و دارای پارچه و پف خوبی است.
- رطوبت سنجی عالی و نفوذپذیری خوب
- جذب رطوبت و خاصیت آنتی استاتیک
- مقاومت خوبی در برابر چین و چروک دارد
- جلوگیری از زرد شدن در دمای بالا
طبقه بندی نرم کننده های سیلیکونی
- روغن هیدروکسی سیلیکون
- روغن آمینو سیلیکون
- نرم کننده سیلیکونی اپوکسی
- نرم کننده های سیلیکونی هیدروفیل
در میان انواع مختلف نرم کننده ها، مواد کمکی سیلیکونی به دلیل خواص سطحی منحصر به فرد و خاصیت نرم کنندگی عالی، اهمیت بیشتری پیدا می کنند.
وضعیت نرم کننده های سیلیکونی
برای بیشتر پارچه ها از مواد کمکی سیلیکونی استفاده می کنند که آبگریز است و شستشوی آن دشوار است. روغن سیلیکون پلی اتر هیدروفیل سنتی آب دوست و حلالیت در آب آن بهتر است اما نرمی و دوام ضعیفی دارد. بنابراین، توسعه نرم کننده های سیلیکونی آبدوست جدید با نرمی و دوام بسیار مهم است.
برخی انواع نرم کن سیلیکونی
در اینجا برخی از نرم کننده های سیلیکونی آورده شده است:
MICROS 30
این ترکیب یک میکروامولسیون سیلیکونی است که برای نرمی به پارچه ها استفاده می شود. این نرم کننده سیلیکونی به دلیل ویژگی هایی که دارد برای انواع پارچه های پنبه ای، مصنوعی، پشمی و مخلوط استفاده می شود. این ماده به الیاف پارچه چسبیده و در برابر بسیاری از شستشوها مقاومت می کند.
MICROS 50 RT
این ترکیب یک میکروامولسیون سیلیکونی است که به انواع پارچه های مصنوعی و طبیعی جلوه بسیار نرمی می دهد. این ماده به پارچه ها حالت الاستیک عالی و فنری می دهد.
MICROS 30 IDL و MICROS 50 IDL
برای تولید حوله از میکروامولسیون های هیدروفیل استفاده می شود. این میکرو امولسیون ها حالت بسیار صاف، ابریشمی و الاستیک به پارچه ها می دهند.
MACROS 35
این ترکیب یک نرم کننده ماکرو امولسیون است که به انواع پارچه ها از جمله الیاف مصنوعی سطح خاصی از نرمی می دهد. این ماده برای پنبه، پشم و جین ایده آل است. در برابر شستشو بسیار مقاوم است و نرمی طولانی مدت را تضمین می کند.