عوارض ساخارین برای سلامتی چیست
عوارض ساخارین برای سلامتی تا حدودی شبیه عوارض جانبی مصرف بیش از حد شکر معمولی است. این ماده شیمیایی یک شیرین کننده مصنوعی و جایگزین قند است که بیش از 100 سال است که برای شیرین کردن در صنایع غذایی استفاده می شود.
این شیرین کننده مصنوعی در دهه های 60 و 70، محبوبیت بسیار زیادی داشته است. برخی از محققان ادعا می کنند که ساخارین می تواند برای کاهش وزن، مدیریت بیماری دیابت و بسیاری از موارد دیگر مفید باشد. اما برخی دیگر از محققان معتقدند مصرف این شیرین کننده مصنوعی ممکن است برای سلامتی مضراتی به همراه داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عوارض ساخارین، لطفا تا انتها با ما در این مقاله همراه باشید.
فهرست مطالب
ساخارین چگونه ساخته می شود
این شیرین کننده مصنوعی یک ماده پودری سفید رنگ است که در آزمایشگاه با اکسید کردن مواد شیمیایی مانند فتالیک انیدرید یا تولوئن سولفونامید ساخته می شود. از آنجایی که این شیرین کننده مصنوعی حاوی کربوهیدرات یا کالری نیست، اغلب به عنوان جایگزین شکر استفاده می شود. ساخارین از بدن شما بدون تغییر دفع می شود، زیرا بدن انسان نمی تواند آن را تجزیه کند.
این شیرین کننده مصنوعی حدود 300 تا 400 برابر شیرین تر از شکر معمولی است؛ بنابراین برای دستیابی به طعم شیرین مقدار کمی از آن لازم است. برخی از مصرف کنندگان می گویند که این شیرین کننده طعم تلخ و ناخوشایندی دارد؛ بنابراین اغلب با سایر شیرین کننده های کم کالری مانند آسپارتام ترکیب می شود.
تولید کنندگان مواد غذایی این ماده را انتخاب می کنند زیرا نسبتا پایدار است، ماندگاری طولانی دارد و حتی سال ها پس از ذخیره سازی قابل مصرف است. ساخارین در برخی داروها و برای شیرین کردن نوشیدنی های رژیمی گازدار و نوشابه ها و سایر غذاهای کم کالری مانند آب نبات ها، کلوچه ها و مربا ها استفاده می شود.
آیا مصرف ساخارین ایمن است
اکثر سازمان ها و مقامات بهداشتی بزرگ، مانند سازمان جهانی بهداشت (WHO) و سازمان غذا و دارو (FDA)، ساخارین را برای مصرف انسان بی خطر در نظر گرفته اند. اما برخی از محققان بیان کرده اند که مصرف طولانی مدت این ماده برای سلامتی مضر است.
چندین مطالعه حیوانی در دهه 1970 نشان داد که مصرف این شیرین کننده مصنوعی با ایجاد سرطان مثانه مرتبط است. تحقیقات بیشتری در مورد ایمنی طولانی مدت استفاده از ساخارین مورد نیاز است. جایگزین کردن شکر با یک شیرین کننده کم کالری ممکن است به کاهش وزن کمک کند. اما تحقیقات نشان داده است که مصرف زیاد شیرین کننده های مصنوعی ممکن است میکروبیوم روده را تغییر دهد و باعث بروز مشکلات گوارشی در فرد شود.
ساخارین در چه محصولاتی استفاده می شود
این ماده شیمیایی به عنوان یک شیرین کننده می تواند به جای شکر معمولی استفاده شود. این شیرین کننده مصنوعی با نام های تجاری همچون Sweet ‘N Low و Sweet Twin در بازار یافت می شود. این ماده در طیف وسیعی از غذاها و نوشیدنی های رژیمی، محصولات پخته شده، مربا، ژله، میوه های کنسرو شده، آب نبات ها، دسرها و آدامس ها یافت می شود.
ساخارین در بسیاری از نوشیدنی ها به عنوان شیرین کننده استفاده می شود. این شیرین کننده را می توانید با نامE954 در محصولات غذایی شناسایی کنید. سازمان غذا و دارو مقدار آن را به بیش از 12 میلی گرم در هر اونس مایع محدود کرده است. این ماده را می توانید به صورت گرانول یا مایع در بازار یافت کنید.
چگونگی جذب ساخارین در بدن
این شیرین کننده مصنوعی توسط بدن متابولیزه نمی شود و مانند شکر معمولی بر قند خون تأثیر نمی گذارد. در حالی که مطالعات زیادی در مورد اثرات این شیرین کننده به تنهایی بر سطح قند خون وجود ندارد، اما مطالعات متعددی اثرات سایر شیرین کننده های مصنوعی را بررسی کردند.
به عنوان مثال، یک مطالعه بر روی 128 فرد مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 نشان داده است که مصرف شیرین کننده مصنوعی مانند سوکرالوز بر سطح قند خون تأثیر نمی گذارد. همین نتیجه در مطالعات سایر شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام نیز رخ داده است.
بیشتر شواهد نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی به طور قابل توجهی بر سطح قند خون در افراد دیابتی یا افراد سالم تأثیر نمی گذارد. بنابراین بعید است که مصرف ساخارین به مدت طولانی، قند خون در افراد مبتلا به دیابت یا افراد سالم تأثیر بگذارد. سازمان FDA بیان کرده است که بزرگسالان و کودکان می توانند تا 2.3 میلی گرم ساخارین به ازای هر پوند (5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم) وزن بدن بدون خطر مصرف کنند.