عوارض آسه سولفام پتاسیم چیست
عوارض آسه سولفات پتاسیم در صورت مصرف بیش از حد، برای سلامتی می تواند بسیار خطرناک باشد. سازمان غذا و دارو آمریکا اعلام کرده است که بیش از 4000 نوع مواد غذایی و نوشیدنی فروخته شده در حدود 90 کشور در سراسر جهان حاوی ماده شیمیایی آسه سولفام پتاسیم هستند. این شیرین کننده، تقریبا 200 برابر شیرین تر از شکر معمولی است، اما هیچ کالری به رژیم غذایی شما اضافه نخواهد کرد.
در طول چندین دهه گذشته، محققان به نتایج متفاوتی در مورد این شیرین کننده مصنوعی رسیده اند. برخی از محققان اعلام کرده اند که آسه سولفام پتاسیم هیچ خطری برای سلامتی ندارد و برخی دیگر از محققان اعلام کرده اند که مانند سایر شیرین کننده های مصنوعی، ممکن است با تغییرات در سلامت روده، نتایج متابولیک ضعیف، افزایش وزن و تخریب عصبی و سرطان مرتبط باشد.
فهرست مطالب
آسه سولفام پتاسیم چیست
آسه سولفام پتاسیم یک جایگزین قند معمولی است که هیچ کالری ندارد. درست مانند بسیاری از شیرین کننده های مصنوعی دیگر، بحث هایی در مورد عوارض آسه سولفام پتاسیم وجود دارد.
این ترکیب شیمیایی را می توانید در بیش از 4000 محصول مختلف یافت کنید. این شیرین کننده را می توان در بسیاری از مواد غذایی بدون قند و کم کالری مانند نوشابه های رژیمی، آب نبات ها، شیرین کننده های بدون قند، آدامس ها، نوشیدنی ها، محصولات پخته شده، شربت ها، سس ها و موارد دیگر یافت کرد.
این ماده شیمیایی از واکنش میان اسید استواستیک و پتاسیم ساخته می شود. این شیرین کننده حاوی مقادیر بسیار کمی پتاسیم است. آسه سولفام پتاسیم یک شیرین کننده مصنوعی در نظر گرفته می شود، زیرا در آزمایشگاه با استفاده از سنتز شیمیایی ساخته می شود.
مزایای استفاده از آسه سولفام پتاسیم
از آنجایی که این ماده شیمیایی هیچ گونه کالری ندارد، برای تهیه غذاهای کم کالری یا کم قند استفاده می شود که هنوز طعم شیرینی دارند. این شیرین کننده مصنوعی می تواند به بیماران دیابتی کمک کند تا قند و کالری دریافتی خود را محدود کنند. آسه سولفام پتاسیم باعث آزاد شدن انسولین یا افزایش سطح گلوکز خون نمی شود؛ بنابراین می توان آن را در رژیم غذایی افراد دیابتی قرار داد.
هنگامی که در محصولات پخته شده استفاده می شود، به پایدار ماندن بافت این محصولات کمک می کند و شیرینی را حتی در دمای بالا حفظ می کند. همچنین به پوشاندن طعم ناخوشایند و تلخ شیرین کننده های مورد استفاده در غذاهای رژیمی کمک می کند. اگرچه آسه سولفات پتاسیم را می توان به تنهایی مورد استفاده قرار داد، اما تولیدکنندگان مواد غذایی معمولا آن را با سایر شیرین کننده های مصنوعی ترکیب می کنند تا طعمی شبیه به شکر سنتی ایجاد کنند.
این شیرین کننده در رژیم غذایی کم کربوهیدرات و کتو سازگار بسیار استفاده می شود. از آنجایی که بر سطح قند خون تأثیر نمی گذارد، یکی از شیرین کننده های کتو است که به برخی از میان وعده های شیرین، چاشنی ها، پودرهای پروتئین و غیره اضافه می شود.
خطرات و عوارض جانبی مصرف آسه سولفام پتاسیم
آسه سولفام پتاسیم توسط سازمان غذا و دارو آمریکا بی خطر در نظر گرفته شده است. از نظر نحوه واکنش بدن به مصرف این ماده شیمیایی، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد به سرعت در بدن جذب می شود و به سرعت از طریق ادرار بدون تغییر از بدن دفع می شود. این یکی از دلایلی است که بسیاری از مقامات بهداشتی در کشورهای مختلف استفاده از آن را در تولید مواد غذایی تایید کرده اند.
برخی از تحقیقات نشان داده است که استفاده از شیرین کننده های مصنوعی ممکن است برای کاهش وزن و افرادی که از عدم تحمل گلوکز رنج می برند، مفید باشد. از سوی دیگر این نگرانی وجود دارد که استفاده از این ترکیب شیمیایی ممکن است منجر به تغییرات مضر در متابولیسم انسان، به ویژه اختلال در تنظیم گلوکز بدن شود. برخی از عوارض آسه سولفام پتاسیم برای سلامتی عبارتند از:
- تغییرات در میکروبیوتای روده که می تواند منجر به مقاومت به انسولین، افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و سایر بیماری های التهابی شود.
- خطر افزایش وزن و چاقی
- سردرد
- احتمال افزایش خطر ابتلا به اختلال عملکرد شناختی، به دلیل تغییر عملکرد هیپوکامپ و فعالیت عصبی متابولیک
- افزایش هوس خوردن شیرینی جات
محققان معمولا توصیه می کنند که زنان باردار قبل از مصرف شیرین کننده های مصنوعی با پزشک خود مشورت کنند تا مطمئن شوند که مصرف این مواد شیمیایی برای مادر و کودک بی خطر هستند. با این حال، هیچ هشداری در مورد استفاده از آسه سولفام پتاسیم به طور خاص در دوران بارداری وجود ندارد.